SKLADIŠTENJE I INSTALACIJA

Kako pravilno montirati akustične panele FibroTech

Instalacija drveno-vunene cementne ploče

Instalacija ploč Barcode

SKLADIŠTENJE I RUKOVANJE CEMENTNIM PLOČAMA OD DRVENE VUNE FIBROTECH

FibroTech paneli izrađeni su od prirodnih materijala – drvene vune, cementa i vode – koji može dovesti do razlika u izgledu, kao iu stvarnim dimenzijama pojedinih panela.

FibroTech odstupanje od +/- 2 mm duljine, širine i kuta određuje se na 21-23 stupnja i 50% relativne vlažnosti.

Ako se FibroTech ploče pohranjuju drugačije od navedenih uputa, može doći do promjene dimenzija i težine ploča. Uvijek pročitajte upute prije upotrebe FibroTech proizvoda.

Ako se FibroTech drveno-vunene cementne ploče pohranjuju na otvorenom (što se ne preporučuje), zaštitite ih ceradom. Važno je omogućiti pristup svježem zraku tako da ploče zrače kako bi se spriječilo da apsorbiraju vlagu.

Drveno-vunene cementne ploče FibroTech uvijek čuvajte u zatvorenom prostoru. Prije ugradnje uklonite svu plastiku i postavite odstojne letvice između ploča kako bi mogla početi aklimatizacija. Nemojte koristiti alternativna rješenja kao što su generatori toplog zraka ili slično.

Važno je da se ploče prilagode sobnoj temperaturi i vlažnosti prije ugradnje. Kako bi se spriječilo skupljanje panela, konstrukciju treba potpuno zatvoriti i dovršiti prije početka ugradnje FibroTech panela. Ako je moguće, pričekajte dok se slikanje prostorije ne završi, jer boja oslobađa vlagu koju paneli mogu apsorbirati.

FibroTech paneli su tvornički osušeni, ali su možda bili izloženi vanjskim čimbenicima i apsorbirali su malo vlage, povećavajući rizik od skupljanja nakon ugradnje. FibroTech cementne ploče od drvene vune treba čuvati vodoravno na paleti ili na najmanje četiri nosača. Ne slagati ploče jedna na drugu prije montaže ploča.

FibroTech propisuje da ploče u zgradi moraju biti složene na odstojnicima najmanje 12 dana prije ugradnje.

Instalacija drveno-vunenih cementnih ploča FibroTech.

FibroTech drveno-vunene cementne ploče mogu se ugraditi uzdužno ili kroz drvene podloge minimalnih dimenzija 22 x 95 mm. Maksimalna udaljenost između njih može biti 600 mm.

FibroTech drveno-vunene cementne ploče čvrsto su montirane jedna na drugu bez vidljivih Zglobovi. Budući da se ploče ponekad skupljaju i protežu nakon ugradnje, čvrsto ih gurnite jedna o drugu.

Drveno-vunene cementne ploče Fibrotech pričvrstite odobrenim vijcima. Upute za ugradnju FibroTech panela odnose se na ugradnju panela, a ne na montažu podkonstrukcijskih materijala. Razgovarajte o tome sa svojim pružateljem građevinskih usluga.

Korištenje i održavanje

Nakon sastavljanja FibroTech stropnih proizvoda, preporuča se usisavanje proizvoda kako bi se uklonila prašina nakupljena tijekom rezanja i vijka. Koristite usisnu mlaznicu s četkom.

Ako se tijekom ugradnje na FibroTech drveno-vunenih cementnih ploča pojave pruge ili prljavština, uklonite ih brusnim papirom granulacije 40 ili dobro iscijeđenom krpom. Ako montirate ploče u boji, možete kupiti i FibroTech korekcijsku boju.

FibroTech cementne ploče od drvene vune ne zahtijevaju više čišćenja ili njege od ostalih sličnih proizvoda. Očistite ih po potrebi. Koristite usisavač ili četku za prašinu.

Ako ste montirali neobojene ploče i želite ih kasnije obojiti, za pomoć se obratite najbližem prodavaču ili slikaru.

UPUTE ZA INSTALACIJU
TOP